Om Pfdma.org

Første juli i året 2015 ble jeg endelig gjeldfri. Da hadde jeg brukt nesten 4 år på å komme meg ut av en særdeles kjip gjeldsklemme. Jeg skyldte penger i øst og vest, både privat og til flere forskjellige kredittselskap og banker. Jeg hadde lån på leiligheten min, flere små forbrukslån, flere kredittkort, lån til bil, og på toppen av det hele, et digert studielån for studier jeg ikke har nytte av.

Rentene og avdragene, sammen med normale regninger som alle har, ble etter hvert uoverkommelige.

Jeg stod overfor to utveier:

  1. Misligholde alt, og gå for å bli erklært personlig konkurs.
  2. Ta tak, og få økonomien under kontroll.

Valget var faktisk ikke selvsagt, men heldigvis gikk jeg for alternativ 2. Veien ut ble både enkel og komplisert. Det enkle har med disiplin å gjøre. Det kompliserte har med kreditorene å gjøre.

Erfaringene mine vil jeg skrive om, og dele her på denne nettsiden. Derfor kommer det artikler om alle lånetypene jeg har hatt, hvordan du finner de billigste alternativene, og hvordan du bør betjene gjelden. Det kan bli en god del fokus på låneevne, og hvordan du unngår å havne i samme situasjon som jeg gjorde. Målet mitt er ikke å skremme folk, men å dele erfaringer, slik at andre ikke går i de samme fellene som jeg gjorde. Håper noen får nytte av skribleriet!